keskiviikkona, joulukuuta 22, 2004

Mahdollinen siirtymävaihe

Helppokäyttöinen blogipalvelusivusto LiveJournal on reilun puolen vuoden aikana opettanut paljon bloginpitämisestä. Ylläpitämisen helppous on kuitenkin samalla merkinnyt vahvoja rajoitteita sivun rakenteelle. Eniten minua on kiusannut se, ettei LiveJournal-blogin ulkoasua voi merkittävästi muuttaa, eikä sinne ole mahdollista rakentaa mitään ylimääräisiä elementtejä.

En vielä tiedä, pystyykö Blogger vastaamaan toiveisiini yhtään sen enempää, mutta koitetaan. Ainakin äskeisen sisäänkirjautumisen jälkeen asetuksissa tarjoillut vaihtoehdot vihjailivat merkittävistä mahdollisuuksista ulkomuodon virittämiseen. Se kuulostaa hyvältä perfektionismiin taipuvaisissa korvissa.

LiveJournalissa on kuitenkin yksi vahvuus, joka ilmeisesti Bloggerista puuttuu: kaverisivut, joiden kautta pystyy helposti ohjaamaan kiinnostavat blogit kronologisesti samalle sivulle. Toisaalta en ole varma, kaipaanko niitä sitten käytännössä. Aika näyttää.

Toistaiseksi LiveJournal pysyy pääbloginani, mutta mikäli Blogger osoittautuu maineensa veroiseksi, siirtymävaihe voi hyvinkin olla kohta edessä.

IN THIS ENTRY to move or not to move, that is the question.

Ei kommentteja: