maanantaina, maaliskuuta 07, 2005

Muusikko Aki Sirkesaloa muistaen

Muusikko Aki Sirkesalon ruumis siirrettiin perjantaina Aasiasta Suomeen. Tapahtumasta kertoi etukäteen jo perjantain Iltalehti, joka oli painanut etusivulleen kuvan hymyilevistä Aki ja Johanna Sirkesalosta.

Ellei erikseen kiinnittänyt huomiota kannessa kakkoskuvana olevaan ruumisautoon, Iltalehden etusivun perusteella olisi melkein voinut luulla Sirkesalojen olevan yhä elossa, niin eloisalta näyttävä pariskunta lukijoita kannesta tervehti.

Sirkesalojen kohtalo oli ja on vieläkin melkoinen järkytys monelle suomalaiselle. Omalla tavallaan tästä todistaa sekin, että tammikuussa kirjoittamani Sirkesalo-merkintä on kerännyt lyhyessä ajassa ennätysyleisön. Sitä on lainailtu tähän mennessä ainakin jo parilla keskustelupalstalla (vauva-lehti.fi: 1, 2, 3 sekä jippii.fi: 1). Www-polku merkintään on ikuistettu myös persoonallisesti nimettyyn linkkikokoelmaan saatanan-saatana.tk.

Sirkesalo-merkintääni paheksuneille korostan nyt vielä erikseen, että tekstini tarkoituksena ei ollut loukata ketään, vaan lähinnä kommentoida tuolloin varsin kiivaana vellonutta Aasia-uutisointia, jolta ei voinut välttyä uutislähteestä riippumatta.

Luettelo hakukoneiden suosituimmista hakutermeistä, joiden kautta blogiini on laskurin joulukuisen käynnistämisen jälkeen tultu, ei sekään jätä arvailulle sijaa:
    1. sirkesalo
    2. aki
    3. elossa
    4. tsunami
    5. livejournal

IN THIS ENTRY Aki Sirkesalo is dead. Long live Aki Sirkesalo.

Ei kommentteja: