perjantaina, huhtikuuta 22, 2005

Tiikeri etuajassa

Amerikkalaisilla Mac-sivustoilla (katso esimerkiksi AppleInsider, MacNN, MacFixIt) on tänään ihmetelty ja oltu mielissään Applen uuden käyttöjärjestelmän Mac OS X 10.4:n eli Tigerin ennenaikaisesta saapumisesta ennakkotilaajien käsiin. Virallisesti Tigerin oli tarkoitus olla kuluttajien saatavilla vasta hyvän viikon päästä, perjantaina 29.4.

Oma arvaukseni on, että Apple lähetti viralliset kauppakappaleet tarkoituksella matkaan, koska Tigerin laittomia kopioita on viime päivinä liikkunut jo hämärillä palvelimilla ja piakkoin todennäköisesti myös vertaisverkoissa.

Toinen vaihtoehto on, että tämä on täyttä piruilua Microsoftia kohtaan. Kerrankin on saatu aikaan käyttöjärjestelmä, joka ilmestyy etuajassa, toisin kuin Microsoftin jo kauan Windows-koneille lupailema Longhorn, joka ilmestyy (ennakkolupauksiin nähden) ominaisuuksiltaan riisuttuna versiona näillä näkymin 2006, jos silloinkaan.

Lue myös: "Opiskelijoiden riemuksi (11.12.2004)", "Etsi seitsemän eroavaisuutta (4.9.2004)", "Verta tietokonekaupassa (13.5.2004)".

IN THIS ENTRY Mac OS X 10.4 Tiger ships early.

Ei kommentteja: