perjantaina, toukokuuta 06, 2005

Tylyä mutta niin kaunista

Kun Applen perustaja Steve Jobs palasi vuosikymmenen poissaolon jälkeen vanhaan tietokonefirmaansa töihin vuonna 1996, jolloin Applella ei mennyt kovinkaan hyvin, ensimmäisiä asioita, mitä hän monien Macintosh-käyttäjien kauhuksi toteutti, oli yhteistyö- ja avunantosopimus Microsoftin kanssa vuonna 1997.

Sopimus oli varsin käytännöllinen: Microsoft sijoitti Applen osakkeisiin 150 miljoonaa dollaria ja lupasi panostaa muun muassa toimisto-ohjelmapaketti Officen ja www-selain Internet Explorerin Mac-versioiden kehittämiseen. Samalla firmat sopivat keskenään vanhat kesken olleet oikeusjuttunsa siitä, kumpi oikeastaan kopioi ja kenen graafista käyttöjärjestelmää.

Ja kas, kaupan päälle Internet Explorer sisällytettiin kaikkien uusien Mac-tietokoneiden käyttöjärjestelmälevyille.

Kun Applen ja Microsoftin sopimus meni umpeen 1992, Jobs oli onnistunut pelastamaan Applen tuottoisaksi yritykseksi muun muassa iMac-tietokoneiden ja iPod-digimusiikkisoittimien ansiosta.

Microsoft on Applelle vieläkin tärkeä yhteistyökumppani Office-ohjelmiston vuoksi, mutta joistakin asioista omenatalolla on jo varaa luopua. Applen verkossa oleva tietosivu vastaa tylysti kysymykseen, missä Internet Explorer lymyää Mac OS X 10.4 Tigerin käyttöjärjestelmä-dvd:llä:

Microsoft Internet Explorer doesn't come with Mac OS X 10.4 Tiger.

For your Internet surfing needs, we include Safari.

If you wish, you can download Microsoft Internet Explorer 5.2.3 for Mac OS X (June, 2003) from this Microsoft website.

Mutta kukapa haluaisi?

Lue myös: "Tiikeri etuajassa (22.4.2005)", "Opiskelijoiden riemuksi (11.12.2004)", "Etsi seitsemän eroavaisuutta (4.9.2004)" ja "Verta tietokonekaupassa (13.5.2004)".

IN THIS ENTRY Apple cuts the official cord with Internet Explorer.

Ei kommentteja: