torstaina, toukokuuta 05, 2005

Vajaat hyllyt

Mihin Turun Akateemisesta kirjakaupasta on hävinnyt kaikki elokuvaa ja televisiota käsittelevä akateeminen kirjallisuus? Samaa voisi tietysti kysyä Turun muistakin kirjakaupoista, Suomalaisesta kirjakaupasta ja Infosta, mutta niissä akateemista kirjallisuutta ei kovin paljon ole koskaan ollutkaan.

Tätä nykyä Turun Akateemisen hyllyissä on lähinnä elokuvaa käsitteleviä kuvakirjoja, joista saa nätin mutta epäkäytännöllisen pinon olohuoneen pöydälle lojumaan, sekä muutamia populaareja opuksia, tärkeimpänä niistä Peter von Baghin Suomalaisen elokuvan uusi kultainen kirja. Helsingin keskustan Akateemisessa tutkimuksellistakin valikoimaa vielä riittää, mutta kuinka kauan?

Nähtävästi kirjakaupatkin ovat joutuneet taipumaan internet-aikaan: useimmat ihmiset tilaavat opuksensa itse Amazonista tai vastaavasta paikasta. Akateemisella itselläänkin on oma verkkokauppansa, samoin Suomalaisella kirjakaupalla ja Infolla.

Onhan verkosta tilaaminen näppärää ja edullistakin usein, mutta kaksi asiaa puuttuu: mahdollisuus tutustua kirjaan tarkemmin ennen ostamista (joskin joidenkin kirjojen kohdalla sekin on Amazonissa rajoitetusti mahdollista) sekä mahdollisuus varastoon ostettujen myymättömien kirjojen alennusmyynteihin.

Paras paikka Turussa hankkia akateemista kirjallisuutta on Turun yliopiston kirjakauppa. Sielläkin tosin pääosassa on suomalainen akateeminen tutkimus.

IN THIS ENTRY academic books are hard to find from traditional book stores.

Ei kommentteja: