torstaina, heinäkuuta 14, 2005

Rajaton dvd-vuokraoikeus

Amerikkalainen Netflix on kotimaassaan saanut suosiota liiketoimintaidealla, jossa asiakas saa kiinteää kuukausimaksua vastaan rajattoman oikeuden lainata dvd-filmejä yrityksen nettisivujen filmiluettelosta – kun filmi on katsottu ja palautettu postissa, firma lähettää automaattisesti uuden filmin tilalle.

Jutun bisnesjuju on kuukausimaksussa ja siinä, että asiakkaalla voi kerrallaan olla hallussaan vain rajallinen määrä dvd-lainoja.

Club DVDnet soveltaa samaa liiketoimintamallia Suomessa 18 ja 27 euron kuukausimaksuilla, joista ensimmäisellä saa pitää hallussaan kerrallaan yhtä filmiä, jälkimmäisellä kahta.

Filmtownin vuokrafilmien parin euron hintatasoon nähden pitää olla aikamoinen himokatsoja, että Club DVDnetin taksat olisivat sitä edullisempia, mutta kuukausiliksassa taidetaan maksaa hieman ekstraa myös palvelun vaivattomuudesta: postimaksut sisältyvät hintaan, eikä asiakkaan tarvitse murehtia filmien palauttamisaikatauluista.

Jos homma toimii mainostetun mukaisesti, mainiota. Tätä on Suomeen jo odotettukin.

(via DVD-blogi: "Suomen Netflix?")

Päivitys 15.7. klo 21.35: Samoilla apajilla näyttää olevan myös Nettidvd, joka tarjoaa 20 euron (yksi filmi kerrallaan), 28 euron (kolme filmiä) ja 50 euron (viisi filmiä) kuukausitaksoja.

IN THIS ENTRY Club DVDnet wishes to be Finland's Netflix.

Ei kommentteja: