perjantaina, elokuuta 12, 2005

Ruokatottumuksia ja tottumusten purkua

Useampi vuosi sitten keksin, että niinä päivinä, kun kiireiden takia ei ehdi syömään kunnollista lounasta, voin käydä hakemassa kaupasta korvikkeeksi kylmiä valmisruokia, kuten liha- tai karjalanpiirakoita ja limsapullon. Nälkä on usein lähtenyt niillä mainiosti.

Kesän alussa kuitenkin huomasin, että osa tuoremehuina pakatuista omena- ja appelsiinimehuista myydään sellaisissa pahvitölkeissä, joissa on päällä ruuvattava korkki, ja mikä parasta, niiden litrahinta ei ole useinkaan ratkaisevasti korkeampi kuin 1,5 litran limsasatsissa. Korkki on ehdottoman tärkeä silloin, kun juoman haluaa pakata mukaan reppuun. Lihapiirakoiden sijaan taas olen ostanut viime aikoina enimmäkseen kaupoissa paistettuja leipiä ja sämpylöitä.

Tänään kuitenkin univelkaisena nappasin mukaani vanhasta tottumuksesta puolentoista litran Pepsi Max Lemonin ja neljän lihapiirakan valmissatsin. Havaintoni voi tiivistää siihen, että lihapiirakat maistuivat vieläkin kamalammilta kuin muistin (mitä ihmeen töhnää ne tehtaalla sinne sisään laittavat? ei se ainakaan lihalle maistu) ja jättivät suuhun ikävän rasvaisen pinnan, kun taas colasta tuli lähinnä hiilihappoisia röyhtäysongelmia sekä hieman ikävä hyperrealistinen olo (lue: colahumala).

Kiitin onneani, että olin tajunnut hankkia kaupasta myös valmispatongin (jotka uusina ovat usein aivan hävyttömän hintaisia: 3,90 euroa on riistoa). Sain sen puoleen hintaan, kun sen päiväys oli tänään menossa umpeen. Siitä tuli edes kohtuullinen olo, ja nälkäkin lähti hetkeksi.

Päätin nyt ainakin hetkeksi välttää limsojen ja lihapiirakoiden ostamista. Kuka kaipaa aspartaamia (tai sokeria, jos sille linjalle lähdetään) tai rasvaan upotettua pullaa, kun parempaakin on olemassa?

Auringossa aiemmin: Pääsiäiskysymys (29.3.2005), Se itsehillinnästä (19.9.2004) ja Vihreä vaihtoehto (6.5.2004).

IN THIS ENTRY I prefer juice and real bread to soft drinks and other not so healthy food.

Ei kommentteja: