sunnuntaina, syyskuuta 04, 2005

Suklaahapon ihme

Toinen lapsuuteni suosikkisarjoista, Ihmemies, alkoi lauantaina Subtv:llä heti klassisella jaksolla, jossa MacGyver tukki happosäiliön vuodon suklaalevyillä. Kyllä tätä oli odotettukin: huomasin pilottia ja sunnuntain kakkosjaksoa katsoessani hyräileväni tarttuvaa tunnusmelodiaa niissäkin kohdissa, joissa se ei soinut taustalla.

Näissä sarjan alkupään osissa melko itsenäisesti toimiva MacGyver muistuttaa vielä enemmän James Bondia kuin myöhemmissä jaksoissa, joissa hän pisti vastustajille kampoihin Phoenix Foundationin nimissä (katso MacGyverin urakehitys faq:n kohdasta 2.1). Vauhti oli huomattavasti verkkaisempi kaksikymmentä vuotta sitten kuin nykyisissä seikkailusarjoissa, mutta ainakin minuun Richard Dean Andersonin charmi ja MacGyverin kyvyt purivat vieläkin.

Voin kuitenkin vaikka vannoa, että kun sarja ensimmäisen kerran esitettiin MTV:llä 1980-luvun puolivälissä, se ei suinkaan alkanut nyt ensimmäisenä nähdyllä jaksolla, vaan sellaisella, joka käsitteli jollain tavalla timantteja ja jonka lopussa Mac sonnustautui smokkiin.

Huomasitteko muuten, kuinka suuri osa ohjelman tunnuspätkän otoksista oli napattu näistä kahdesta ensimmäisestä jaksosta?

IN THIS ENTRY MacGyver still has ingenious tricks up in his sleeves.

Ei kommentteja: