perjantaina, syyskuuta 30, 2005

Suuri voittofinaali

Minulla on töissä ajoittain hauskaa, mutta voin kuvitella, että vielä hauskempaa on sillä porukalla, joka suunnittelee työkseen Valittujen palojen mainoksia.

Uusin mainoskirje kulkee nimellä Valittujen palojen suuri voittofinaali:

Toimimalla tässä lähetyksessä annettujen ohjeiden mukaisesti arpanumerosi aktivoidaan mukaan Valittujen Palojen Suureen Voittofinaaliin. Toimi nopeasti. Soita ja käytä etu hyväksesi. Osallistumisoikeus on voimassa ainoastaan määräajan.


Saamani kirjeen kannessa lukee isoilla kirjaimilla "ENSIMMÄINEN JA AINOA ILMOITUS". Sisällä on erillinen lappu – Pikavahvistus – joka ilmoittaa asemani suuressa voittofinaalissa olevan Finalisti. Ainoa homma, mitä minun pitää tehdä, on soittaa Valittujen palojen 0800-alkuiseen numeroon, jonka sentään luvataan olevan maksuton.

Nerokasta: tilausmyyjien ei enää tarvitse tavoitella vastentahtoisia asiakkaita ja yrittää saada nämä kuuntelemaan elämää suurempaa tarjousta, vaan asiakkaat ottavat yhteyttä yhtiöön itse. Samalla firma saa päivitettyä puhelinnumerorekisterinsä, jotta tulevat tilausmyyjät osaavat soittaa oikeisiin numeroihin.

Ehkäpä koko markkinointikirje on tarkoitettu markkinointikirjeen parodiaksi? Valitut palathan on jo lehtenä itsessään melkoista aikakausjournalismin parodiaa lyhennelmineen kaikkineen.

Parodialuonnetta alleviivaavat ainakin mainoksen ristiriitaisuudet: saatekirjeessä julistetaan, että "Valitut palat on valmiina siirtämään 120 000,00 euroa voittajan henkilökohtaiselle pankkitilille suorinta tietä ja ilman viivytyksiä." Pikavahvistuksen teksti lienee kuitenkin lähempänä totuutta: "Maksu turvattu voittajalle – voitto siirretään voittajan tilille 3 viikon kuluessa arvonnasta."

Kun kirjeen kääntää ympäri, takaa paljastuvat sanat, jotka muistuttavat vakavuudessaan Kekkosen Suomea: "ÄLÄ TAITA, VAURIOITA, REPÄISE TAI TUHOA."

Uskaltaako sitä laittaa edes paperinkeräykseen?

Auringossa aiemmin: Pienellä painettu präntti (6.7.2005), iPodit leviävät (28.5.2005), Mac Format on huolissaan minusta (25.5.2005), Kuka kaipaa lyhennelmiä? (16.5.2005), Saisiko olla yksi kappale pettymyksiä? (31.3.2005).

IN THIS ENTRY marketing schemes reach a new high with the magazine Valitut palat.

2 kommenttia:

christer sundqvist kirjoitti...

Turun seudulle ollaan puuhamassa blogitapaamista.
Veteraaniurheilija voi ehkä toimia kokoonkutsujana ja ohjelmapäällikkönä, mutta demokratian pelisääntöjen mukaan päätetään tuosta yhdessä.
Paikaksi on ehdotettu Hotel Strandbo, Parainen. Perustelut: edullinen hintataso, hyvät kulkuyhteydet, kaunis sijainti, nettiyhteys, innokas paikallislehden toimittaja jne.
Ajankohta: ehdotettu pe 4.11.2005 klo. 18.00
(Panu on myös ehdottanut la 5.11.2005 klo. 18.00, olkoon se varapäivänä)

Ilmoittautumiset maalaiselle (maalainen@luukku.com) tai veteraaniurheilijalle (christer.sundqvist@wakkanet.fi)

Ilmoittautukaa joukolla mukaan! Sopiiko ajankohta?

Tervetuloa!

Lähde: blogilista.fi

auringossa kirjoitti...

Hieno juttu ja kiinnostava ajatus, mutta mielellään nimimerkin suojissa kirjoittelevalle bloggaajalle tapaaminen on tietenkin hieman ongelmallinen.