tiistaina, tammikuuta 03, 2006

Blogikuvien kohtalo

Tämän blogin kuvien kanssa kävi vähän köpelösti. Tähän saakka olen käyttänyt kuvien tallennuspaikkana aktiivisen Macintosh-yhteisön ympärille syntyneen Spymacin ilmaista yhden gigan kotisivutilaa.

Joulukuun puolivälissä Spymacilta tuli kuitenkin sähköposti, jossa he pyysivät kännykkätunnistautumista ja tarkempia henkilötietoja, jotta he saavat karsittua palvelunsa väärinkäyttäjät, kuten luottokorttien tunnistetietojen kerääjät, piraattiohjelmistojen levittäjät ja muut huijarit.

En ole hirveän innostunut henkilötietojeni jakamisesta minne tahansa ja toisaalta pidin joulukuussa bloggaamisesta enemmän tai vähemmän tietoista taukoa, mikä johti siihen, että en tehnyt asian hyväksi mitään. Vuodenvaihteessa Spymac sitten jyräsi kaikki palvelimelle tallentamani tiedostot, myös tämän blogin merkintöjen kuvittamiseen käytetyt kuvat.

Liekö herra Murphy ollut asialla, mutta huomasin blogini kävijätilastoista sunnuntai-iltana, että joku tai jotkut olivat sunnuntaina kuumeisesti yrittäneet päästä katsomaan Onko hän Aki Sirkesalo? -merkintään (5.1.2005) tallentamaani brittiläisen kamerafirman Jessopsin mainoskuvaa, jota siis ei Spymac-episodin vuoksi enää ollut tallella.

Vastoinkäymiset tarjosivat kuitenkin mainion tilaisuuden tutustua Flickr-kuvapalveluun. Vuorokauden kokemusten perusteella voin suositella: helppokäyttöinen ja toimiva.

Sirkesalo/Jessops-kuvan linkit korjasin kohti Flickriä saman tien, mutta muiden kuvien kanssa en vielä ryhtynyt äksäämään. Jos jonkin vanhan merkintäni kuvituksena ollut kuva jää askarruttamaan, jätä kommentti, niin koetan hoitaa kuvan paikoilleen. Kotikoneellani ne ovat onneksi vielä tallessa.

Auringossa aiemmin: Vuosi 2005 bloginumeroina (2.1.2006), Uusi ilme (1.1.2006), Epäsäännöllisyyden määritelmä (1.1.2006), Roskaa, sanoi hän (31.8.2005), Etusivu uusiks (valmiilla ideoilla) (4.4.2005).

IN THIS ENTRY Flickr is the new Spymac.

Ei kommentteja: