sunnuntaina, tammikuuta 08, 2006

iTunesin soittolistavinkki

iTunesia käyttäessä kiinnostavia podcast-lähetyksiä tulee tilailtua kymmenittäin, minkä jälkeen omalla koneella on helposti satoja erillisiä podcast-tiedostoja. Kuuntelin niitä aluksi valitsemalla haluamani ohjelman aina käsin iTunesin tai iPodin listasta, mutta se alkoi käydä jossain vaiheessa työlääksi.

Halusin sellaisen soittolistan, joka kokoaa yhteen ne podcastit, joita en vielä ole kuunnellut, ja halusin järjestää ne ilmestymisajan mukaan. Tavallisen soittolistan sijaan loin älykkään soittolistan, joka pystyy päivittämään itseään sitä mukaa, kun kuunteluni edistyy ja uusia podcasteja ilmestyy.

Soittolistan ensimmäiseksi ehdoksi otin tietenkin, että kappale on podcast-lähetys.

Toinen ehto määrittää, että en ole aiemmin kuunnellut podcastia loppuun saakka eli että sen soittokertojen määrä on 0.

Pelkästään näillä kahdella ehdolla saisin kyllä listan niistä podcasteista, joita en ole vielä ehtinyt kuuntelemaan, mutta se olisi hävyttömän pitkä ja vielä epäjärjestyksessä.

Tarvitaan siis kolmas ehto, joka löytyy älykkään soittolistan Rajoita-ehdon kohdasta: Rajoita 24 tuntiin valiten kauemmin sitten lisätyistä. (Aluksi käytin listan pituuden rajoittamiseen podcastien määrää, mutta koska kuunneltavien ohjelmien pituus vaihtelee, saan yhdenvertaisemmat listat rajaamalla listan podcastien keston perusteella.)Näin iPodissa on aina tuoreita podcasteja kronologisessa järjestyksessä. Ja kun iPodin kuuntelun jälkeen kytken digisoittimen tietokoneeseen latausta varten, sinkauttaa iTunes kuunnellut podcastit pois soittolistasta (koska niiden soittokertojen määrä ei enää ole 0) ja korvaa ne kuuntelemattomilla.

Auringossa aiemmin: Apple-linkki kateissa (13.10.2005), Maailma haltuun (8.10.2005), Nokiallakin mahdollisuus iTunes-puhelimeen (8.9.2005), Neljä syytä, miksi Apple korvaa iPod minin iPod nanolla (8.9.2005), Pienellä painettu präntti (6.7.2005).

IN THIS ENTRY I do a smart playlist for iTunes podcasts.

Ei kommentteja: