maanantaina, tammikuuta 09, 2006

Paikka auringossa

Voi itku!

Blogini nimikkoelokuva, George Stevensin erinomainen Paikka auringossa (1951), olisi tullut sunnuntaina aamupäivällä TV2:lta, mutta unohdin nauhoittaa sen. Kääk.

Olen nähnyt Stevensin filmin joskus 1990-luvun puolivälissä Helsingissä Suomen elokuva-arkiston elokuvateatterissa Orionissa, mistä se jäi mieleeni väkevänä kokemuksena, traagisena melodraamana. Muuta en kylläkään enää muista kuin että Elizabeth Taylor ja Montgomery Clift kokivat siinä voimakkaita tunteita.

Viime aikoina on mennyt moni muukin kiinnostava ohjelma televisiosta sivu suun, koska videokasettikokoelmani ovat sekaisin ja on sellainen olo, etten oikein tiedä, mitä on jo valmiiksi nauhalla ja mitä ei. Sen vuoksi ei tee mieli nauhoittaa uusia ohjelmia, mistä taas seuraa, ettei ohjelmia tule aina seurattua televisiosta muutenkaan.

Auttaisikohan, jos siirtyisi nauhoittamaan televisio-ohjelmat suoraan tietokoneelle tai kovalevytallentimelle ja siirtäisi tärkeät ohjelmat vhs-nauhojen sijaan dvd-levyille? Dvd:t menisivät ainakin pienempään tilaan. Enää vain täytyisi ostaa tietokoneeseen se tv-sovitin tai olohuoneeseen se kovalevytallennin.

Parasta kai järjestää nuo nykyiset vhs-hyllyt.

Auringossa aiemmin: Kotipolttoisten valkeat selät (28.9.2005), Die Hard New Orleansissa (5.9.2005), Olkoon nostalgia kanssasi (29.5.2005), Ohjaajien uusimmat (24.4.2005), Pelkoa (mutta ei inhoa) elokuvateatterissa (29.12.2004).

IN THIS ENTRY I forgot my place in the sun.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Miten paljon sinulla on noita videoita?

auringossa kirjoitti...

Onhan niitä kertynyt. Ryhdyin nauhoittamaan kiinnostavia elokuvia telkkarista joskus ala-asteen lopulla, kun meille hankittiin ensimmäiset videot. Yhdelle kolmen tunnin nauhalle mahtuu puolinopeudella onneksi kolme filmiä, mutta toisaalta useimmat filmeistä ovat juuri niitä kiinnostavia filmejä.

Viime vuosina nauhoittelusta on tullut muun muassa dvd-filmien hankkimisen vuoksi satunnaisempaa. Ja sitten on näitä rehellisiä unohduksia. Videokasettien numerointi kulkee jossain hieman yli 900:n tuntumassa.