keskiviikkona, tammikuuta 04, 2006

Surffailua veitsen terällä

Maanantaisesta tilastosta vielä: yllättävän moni tämänkin blogin lukijoista (48,8 %) näyttää vielä käyttävän selaimenaan Microsoftin Internet Exploreria kaikista tietoturva-aukoista (katso myös 1, 2, 3, 4, 5 – vain muutamia mainitakseni) ja Viestintäviraston suosituksista (johon liittyy myös hauska episodi) huolimatta ja altistaa pc-koneensa netissä surffatessaan ihan konkreettisille vaaroille:

Tietoturva-aukon vuoksi Internet Explorer -selainohjelmaa käyttävään koneeseen voi tarttua virus tai jokin muu haittaohjelma suoraan nettiselailun yhteydessä. Tämän jälkeen haittaohjelman levittäjä saa tartutetun tietokoneen helposti hallintaansa. Kaapattua konetta taas voidaan käyttää esimerkiksi tiedon varastamiseen, kopioimiseen, tuhoamiseen tai muuhun rikollisuuteen. (Turun Sanomat 31.12.2005)


Tiedän, että joillakin työpaikoilla selaimen vaihto työntekijöiden koneissa ei ole sallittua (mikä asettaa näiden firmojen tietoturvavastaavat kohtalaisen paradoksaaliseen asemaan), mutta ainakin kotikäyttäjien kannattaisi ensi tilassa ladata koneelleen jokin muu selain, esimerkiksi Firefox tai Opera (joka sekin on nykyään ilmainen). Siinä säästyy monelta murheelta.

Toisaalta Mac-käyttäjänä olen kyllä ihan yhtä ihmeissäni siitä, että joku vielä suostuu käyttämään pc-konetta ja Windowsia. Vai onko virusten ja vakoiluohjelmien jahtaamisessa jokin kiehtova puoli, jota en vain ymmärrä?

Auringossa aiemmin: Vuosi 2005 bloginumeroina (2.1.2006), Tylyä mutta niin kaunista (6.5.2005), Muusikko Aki Sirkesaloa muistaen (7.3.2005).

IN THIS ENTRY do yourself a favor and stop using Internet Explorer.

Ei kommentteja: