maanantaina, elokuuta 14, 2006

Windowsin käytettävyysongelmat

Jos Linuxia ei lasketa, merkittäviä tietokoneiden käyttöjärjestelmiä on kaksi. Niistä toinen on tunnettu johdonmukaiseen käyttöliittymään, käytettävyyteen ja kauneuteen panostamisesta, kun taas toista on haukuttu juuri näiden seikkojen liiallisesta laiminlyömisestä.

Omaa podcastiaan vetävällä Chris Pirillolla oli kesäkuun alussa (jep, olen podcastien kuuntelussa vieläkin pari kuukautta jäljessä) vieraanaan Windows Vistasta opaskirjaa työstävä Ed Bott. He tiivistivät Windows Vistan Beta 2:ssa yhä olevat käytettävyys- ja kauneusvirheet yhteen asiaan: Microsoftilla ei ole ketään, jonka henkilökohtaisella vastuulla olisi huolehtia käyttöliittymän ulkoasusta ja johdonmukaisuudesta. Tämän vuoksi ohjelmoijien tekemät käytettävyysmokat jäävät liian helposti osaksi Windowsin koodia.

Vaikka Pirillolla on välillä hieman rasittava tarve olla enemmän oikeassa kuin hänen haastateltavansa, tuo podcast-jakso kannattaa kuunnella jo pelkästään värikkään keskustelun vuoksi.

IN THIS ENTRY Chris Pirillo learns why Windows has usability problems.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

"Microsoftilla ei ole ketään, jonka henkilökohtaisella vastuulla olisi huolehtia käyttöliittymän ulkoasusta ja johdonmukaisuudesta."

Totta, niin totta.
- Taikka sitten he pelaavat vain työsuhde XBOX:ejaan?