torstaina, lokakuuta 26, 2006

G4- ja G5-prosessoreiden lopun alku

Kun Apple viime vuoden kesäkuussa ilmoitti varustavansa Mac-tietokoneet jatkossa Intelin prosessoreilla IBM:n ja Freescalen tekemien G4- ja G5-prosessorien sijaan, viestinä oli, ettei vanhojen koneiden omistajien tarvitse ainakaan hetkeen olla huolissaan uusien ohjelmien yhteensopivuudesta. Käytännössä se hoidettiin kehottamalla ohjelmistovalmistajia koodaamaan ohjelmansa niin sanotuiksi universaaliversioiksi, jotka toimivat sekä vanhoilla että uusilla prosessoreilla.

Hetki on kuitenkin tunnetusti lyhyt aika, eivätkä kehotus ole sama kuin käsky tai pakote. Adoben uusi ääniohjelma Soundbooth on ensimmäinen ison ohjelmistonvalmistajan tuote, joka tietoisesti sivuuttaa vanhat G4/G5-koneet (poislukien tietenkin Boot Campit ja muut Intel-prosessoria oletusarvoisesti tarvitsevat ohjelmat).

Soundbooth is being developed for Windows and Intel-based Macs only — it will not work with PowerPC-based systems, according to Adobe.

“We started development on SoundBooth at the same time we learned about Apple’s Intel transition,” said Shafer. “We realized the only way to get this product cross-platform in the time we wanted was to go with Intel only.” [Macworld]


Ensimmäiset Intel-pohjaiset Macit (iMac ja MacBook Pro) tulivat myyntiin tämän vuoden tammikuussa.

IN THIS ENTRY Adobe's new Soundbooth is developed only for Intel-based Macs, not for PowerPC-processors.

Ei kommentteja: